Algemeen

Welke bril past het best bij mij?

Brillen zijn er in verschillende vormen. Welke vorm het beste bij je past, hangt af van jouw gezichtsvorm. Je gezichtsvorm kan rond, hartvorming, driehoekig, rechthoekig of vierkant zijn. Voor iedere gezichtsvorm is een ideale bril te vinden, die mooi op je gezicht past maar ook je gezicht mooi accentueert.

Gezichtsvorm

Een rond gezicht is ongeveer even lang als breed en heeft een ronde kaak- en voorhoofd. Bij een rond gezicht passen het beste brilvormen met rechte en hoekige lijnen. Voor een multifocale bril, kan je ook voor allerlei verschillende modellen gaan. Heb jij meer een ovaal gezicht? Dan heb je waarschijnlijk een ronde kaak- en haarlijn. Omdat deze gezichtsvorm van zichzelf al mooi in evenwicht is, staan hier vrijwel alle brillen goed bij.

Hoe worden brillen gemaakt?

Op het moment dat jij op de bestelknop drukt, gaat de glasspecialist aan de slag voor je. Eerst wordt het juiste montuur gekozen en daarna worden al jouw wensen bekeken. Om de glazen precies op maat te krijgen, wordt het montuur eerst doorgemeten. De brillenspecialist zet alle gegevens in de computer en geeft de slijprobot de opdracht om met jouw bril aan de slag te gaan. De robot slijpt de glazen helemaal op maat voor het door jou gekozen montuur, dat het beste bij je gezicht past. Als de glazen op maat zijn geslepen, kan de opticien met de bril aan de slag. De opticien is nog niet klaar. Om er zeker van te zijn dat de glazen van je nieuwe bril de juiste sterkte hebben, meet de opticien deze nogmaals door. Daarbij let hij ook op de pupilafstand en mogelijke hoek van je cilinderafwijking. De nacontrole is erg belangrijk. Je bril is nu eindelijk klaar om verzonden te worden. Hij wordt nog even opgepoetst en klaar is kees.

Type brillen

Naast verschillende keuze in monturen, is er ook keuze in type brillen, namelijk de blue light filter bril, leesbrillen en polariserende brillen. Een goede leesbril corrigeert jou op maat berekende oogafwijking die je nodig hebt bij het lezen. Bij een multifocale bril draag je deze dagelijks, maar je merkt dat het lezen van de krant of tekst op een scherm steeds lastiger wordt. Dat is de multifocale bril een juiste optie. Een blue light filter bril kan enorm helpen als je urenlang achter je scherm moet zitten. Je ogen kunnen na zo’n dag gaan prikken en vermoeid aanvoelen. Bescherm je ogen dus goed! Bij polariserende zonnebrillen zijn je ogen goed beschermd tegen de zon. Ze zijn nóg beter dan de standaard zonnebrillen.

Geef een antwoord