Algemeen

Wat komt er in jouw nieuwe huis?

Veel mensen die in een nieuwe woning trekken willen direct een aantal dingen veranderen, verbouwen en vernieuwen. Dit is niet raar, aangezien je jouw nieuwe huis lekker eigen wilt maken. Dit kan je op verschillende doen. Het is hierbij belangrijk om je goed te verdiepen in wat je wil, je vervolgens goed voor te bereiden en een goed plan op te stellen om uiteindelijk een soepele uitvoering te realiseren. In deze blog geven we je een aantal handig tips die je hierbij kunnen helpen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is belangrijk om een goede voorbereiding te hebben. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van een plan wat er voor zorgt dat je inzicht hebt in wat je wilt doen en welke spullen je allemaal gaat aanschaffen. Je doet dit door bijvoorbeeld op te schrijven wat voor spullen je per ruimte nodig hebt. Ga je bijvoorbeeld in de woonkamer een PVC vloer neerleggen of ga je toch voor laminaat? Dit zijn afwegingen die je waarschijnlijk al ver van te voren kan maken en die je daarom ook alvast kan gaan regelen.

Wie heb je nodig?

Bij het verbouwen van je huis zal je waarschijnlijk verschillende mensen nodig hebben die bepaalde klussen voor je gaan uitvoeren. Denk hier bijvoorbeeld in eerste instantie aan al je vrienden en familie die je kunnen helpen met het slopen in je nieuwe huis en het opruimen van puin. Vervolgens is het slim om te kijken wie er in je bekende kring bepaalde dingen kan doen (denk bijvoorbeeld aan een vloertje leggen, een wandje bouwen, etc. Dit zijn dingen die veel mensen nog wel is vergeten maar wat veel geld kan schelen.

Maak een plan

Een plan is nodig om alles overzichtelijk te houden. In je plan zet je bijvoorbeeld bovengenoemde punten in. Een belangrijk onderdeel van je plan is een goede tijdsplanning en daarnaast een kostenoverzicht. Wanneer je een kostenoverzicht hebt gemaakt kan je hier altijd op blijven sturen. Let op: verbouwingen kosten vaak meer dan je vooraf berekent, reken daarom altijd extra geld (ongeveer 10% van je uiteindelijke rekensom). Hierdoor kunnen de verbouwingkosten meestal meevallen en ben je niet opeens als je geld kwijt. Begin daarom ook pas met verbouwen als je het geld hebt. Je kan er ook goed voor kiezen om je verbouwing op te delen waardoor je eerst weer wat kan sparen om vervolgens weer wat dingen te kunnen kopen en te kunnen verbouwen.

Geef een antwoord