Algemeen

Wat is een kipper en waarvoor wordt hij gebruikt?

In diverse branches is het gebruikelijk om met een kipper te werken. Als je hier zelf nog nooit mee hebt gewerkt of mee in aanraking bent gekomen, dan weet je zeer waarschijnlijk niet wat een kipper precies is. Een kipper lijkt op een gewone kar, maar heeft een andere functie. Kippers worden gebruikt in de bouw-, agrarische- en transportsector.

Wat is een kipper precies

Een kipper kan worden omschreven als een moderne kar. HHet grootste verschil tussen een kipper en een gewone kar is de manier van legen. Bij een kar dient de inhoud namelijk handmatig of met een grijper geleegd te worden. Bij een kipper wordt de de wagen aan de voorkant omhoog getild, waardoor de gehele lading naar beneden schuift. Hierdoor gaat er aanzienlijk minder tijd in het lossen zitten.

 

Een kipper gebruiken voor het vervoeren van zand

Bedrijven die zand vervoeren en/of verkopen maken vaak gebruik van een kipper. Ze laden de kipper eerst vol en op de bestemming hoeven ze de kipper enkel te kantelen. Het is een efficiente manier van werken waarmee er gedurende de dag veel tijd bespaart kan worden. 

 

Een kipper voor in de agrarische sector

Ook in de agrarische sector zie je dat er vaak gebruik wordt gemaakt van een kipper. Zo worden bijvoorbeeld de gewassen vervoerd met een kipper. Daarnaast zie je dat boeren een kipper ook gebruik voor grondwerk.

 

Waarom een kipper nieuw kopen?

Als je opzoek bent naar een kipper, dan kun je ervoor kiezen om een nieuwe aan te schaffen. Het voornamelijkste voordeel daarvan is dat je nog garantie hebt over de kipper en je de komende jaren nauwelijks tijd en geld hoeft te investeren in onderhoud. Het nadeel van een nieuwe kipper is dat ze erg prijzig kunnen zijn. Als je er niet veel gebruik van maakt, dan is het al snel zonde van het geld. 

 

Een tweedehands kipper

Je kunt een kipper eventueel ook tweedehands kopen. Het voornamelijkste voordeel daarvan is dat je er geld mee bespaart. Daarnaast is het ook beter voor het milieu om een kipper tweedehands te kopen. Wel is het belangrijk dat je de kipper goed laat onderzoeken voordat je hem aanschaft. Het kan namelijk zijn dat de kipper al veel slijtage heeft en er later onderdelen kapot gaan. Het is daarom verstandig om iemand mee te nemen die vaker gewerkt heeft met kippers. Hij of zij herkend zwakke punten en kan dit aan je laten zien. Dit kan je gebruiken voor de onderhandeling, maar ook om te besluiten of je de kipper wel of niet wilt. Ook kan je samen met een expert kijken naar de advertenties waar een kipper te koop aan wordt geboden. Hij of zij kan dan besluiten of het handig is om erheen te gaan en kijken.

Geef een antwoord