Algemeen

Tips voor je eerstvolgende verhuizing

Ben je een starter en ga je binnenkort je eerste huis kopen of ben je van plan om te gaan verhuizen? Dan is het verstandig om je goed voor te bereiden. Het is belangrijk om te kijken wat je allemaal nodig hebt om je verhuizing te regelen en welke elementen uiteindelijk een rol spelen bij het bepalen van je eerstvolgende huis. In deze blog geven we je een aantal tips die je kunnen helpen zodat jij zonder problemen kan genieten van je nieuwe huis.

Voorbereidingen voordat je begint met zoeken

Het is belangrijk om je goed voor te bereiden. Dit kan je op verschillende manieren doen. Begin bijvoorbeeld bij het berekenen van je hypotheek. Kijk hierbij ook naar de hypotheekrente. Je maximale hypotheek berekenen doe je gemakkelijk online of met een adviseur. Zodra je jouw maximale hypotheek berekent hebt kan je verder met het zoeken naar je nieuwe huis. Met een goede prijsindicatie kan je gerichter zoeken en zal je zien dat er veel opties ook direct afvallen.

Bepaal je eisen

Het is belangrijk om je eisen goed op papier te zetten! Het op papier zetten van je eisen zorgt er namelijk voor dat je gerichter kan zoeken en dat je emotie je niet beïnvloed tijdens het bekijken van huizen. Bijvoorbeeld: Wanneer je opzoek bent naar een huis met minimaal 4 kamers aangezien je dit nodig hebt of gaat hebben dan is het belangrijk dat je dit voor ogen houdt. Wanneer je een parel van een huis ziet en het huis heeft maar 3 kamers dan is het belangrijk dat je dit uit je hoofd kan zetten omdat het huis niet voldoet aan de aantal kamers. Uiteindelijk zal je meer profijt hebben aan een huis die voldoet aan jouw praktische eisen. Wanneer dit niet het geval is zal je hier op een gegeven moment tegenaan lopen.

De bezichtiging

Heb je een aantal huizen op het oog en heb je een belichting ingepland? Dan is het belangrijk dat je dit niet alleen doet, tenzij je er genoeg verstand van hebt. Met een aankoopmakelaar kan je veel probleem voorkomen en kan je zelfs gericht onderhandelen over het bod. Dit kan alleen als je bepaalde elementen hebt opgemerkt die niet helemaal goed zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verrotte kozijnen of als er iets mis is met het dak. Het is belangrijk dat je tijdens je bezichtiging kritisch bent, het is namelijk wel het huis waar je de aankomende jaren gaat wonen.

Geef een reactie