Algemeen

Maak de lekkerste gerechten met een grillplaat

Wil je jouw klanten de beste gerechten serveren? Dan moet je hiervoor ook de beste apparaten in jouw keuken hebben staan. Bij een professionele keuken moet je daarom niet alleen een gasfornuis beschikbaar hebben, maar ook een grillplaat om vlees zo goed mogelijk klaar te maken. De aanschaf van een goed model is hierbij een vereiste. Ook moet je weten welke onderhoudstaken je uit moet voeren om de levensduur van de grillplaten te verlengen. Want hoe zorg je er dan voor dat je jouw gasten het beste biedt en zelf ook niet te veel werkzaamheden meer hebt?

Dit is een grillplaat

Een grillplaat is een plaat waarmee je tot ongeveer 700 graden kunt bakken. Deze grillplaten zijn gemaakt uit geribbeld metaal, waardoor grillen zonder open vuur mogelijk is. De platen kennen twee basisvarianten: de modellen met een elektrisch verwarmingselement en de modellen met een los verwarmingselement. Hierdoor kun je hem aanpassen aan het fornuis dat je gebruikt in jouw professionele keuken. Dankzij de ribbels op de plaat kun je gerechten barbecueën, zonder dat deze in aanraking komen met rook. De plaat geeft daarom een geheel nieuwe draai aan de gerechten die je serveert aan gasten in jouw horecazaak.

Specificaties met elkaar vergelijken

Je moet bij de aanschaf van een grillplaat goed kijken naar de specificaties. Ieder model heeft namelijk zijn eigen specificaties, waaronder de afmetingen. Het formaat van de plaat dien je aan te passen aan de grootte van jouw fornuis, zodat je hem zonder problemen kunt gebruiken. Ook dien je te kijken naar het verwarmingselement. Een los element geeft jou meer flexibiliteit, maar een elektrisch element kan jou weer op andere vlakken helpen. Door alle specificaties met elkaar te vergelijken krijg je een model dat bij je past en kun je jarenlang gebruik maken van jouw nieuwe apparaat.

Het onderhoud van de plaat

Het is ook belangrijk dat je vooraf naar het onderhoud van de grillplaat kijkt. Alle professionele platen zijn voorzien van een speciale coating, waardoor het reinigen eenvoudig is. Je kunt hem namelijk schoonmaken door middel van een spons of spatel, waarbij je ook goed tussen de ribbels moet schoonmaken. Het regelmatig reinigen van de plaat is daarbij wel belangrijk om de levensduur van het apparaat te verlengen. Als je dit niet doet, kan het namelijk zijn dat de beschermlaag beschadigt, waardoor je jouw gerechten ook niet eenvoudig meer klaar kunt maken. Zorg daarom dat je een vast moment pakt in de dag om het onderhoud uit te voeren.

Geef een reactie