Financieel

Een letselschade advocaat staat je bij!

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dat weten we allemaal. Maar wat nu als dat ongeluk je overkomt door een ander? Iemand die met zijn auto jouw auto raakt waarbij niet alleen materiële schade, maar ook persoonlijk letsel te betreuren valt? Dan kan het zomaar zijn dat je voor langere tijd niet aan het werk kunt, dat je extra kosten moet maken voor, bijvoorbeeld, persoonlijke verzorging en dat je inkomsten mis loopt. Je denkt er dan misschien niet aan, of schaart het onder de noemer "pech", maar je hebt in veel gevallen recht op een letselschadevergoeding. Deze vergoeding zal je niet rijk maken, maar wel de kosten dekken en de gederfde inkomsten compenseren. Het kan echter een flinke discussie worden, waar jij geen tijd en energie voor hebt. Het is dan goed om te weten dat een letselschade advocaat je bij kan staan.

Een letselschade advocaat kost je niets

Maak je je zorgen om de kosten bij het inschakelen van een letselschade advocaat? Dat hoeft niet. Een letselschade advocaat verhaalt zijn kosten op de (verzekering van de) tegenpartij. Zo kun jij, zonder verdere zorgen, werken aan je herstel en zorgt de letselschade advocaat voor de rest. Een letselschade advocaat komt niet alleen in actie in geval van een auto-ongeluk. Ook een bedrijfsongeval, een hondenbeet of een lelijke valpartij over een opstaande stoeptegel kan reden zijn om een letselschade advocaat in de arm te nemen.

Maar er is meer

Een advocaat gespecialiseerd in letselschade kan meer voor je betekenen dan alleen het verhalen van de letselschadevergoeding op de (verzekering van de) tegenpartij. Deze advocaat kan je ook helpen met gesprekken met je werkgever en met het UWV. Je staat er niet alleen voor! Door een advocaat in te schakelen om je bij te staan zorg je goed voor jezelf en zorg je er ook nog eens voor dat je niet nog meer belast wordt met zaken die je herstel in de weg staan.

Letselschade verhalen in Nederland?

Bij het verhalen van letselschade denk je, waarschijnlijk, eerder aan Amerikaanse praktijken. Mensen die uitglijden over een natte vloer en dan direct miljoenen gaan eisen. Zo werkt het niet in Nederland. Je kunt alleen verhalen wat je aan inkomsten misloopt én de extra kosten die je hebt. Op deze manier worden de Amerikaanse praktijken voorkomen. Je loopt immers geen letsel op om er financieel beter van te worden. Dat maakt het verhalen van letselschade ook zo'n complex iets. Daar kun je wel een advocaat bij gebruiken.

Geef een reactie