Auto

Kun je beter een auto leasen of een auto kopen?

Een betrekkelijk groot deel van de Nederlanders is afhankelijk van hun auto. Dat heeft verschillende redenen. In principe is het gewoon zo dat de auto in de meeste gevallen het makkelijkste en meest comfortabele voertuig is dat je kunt hebben. Het is bijvoorbeeld zo dat je een afstand van honderd kilometer gemakkelijk aflegt met een auto. De opkomst van de auto heeft er dan ook voor gezorgd dat mensen niet meer per se in de buurt van de plaats waar zij werken hoeven te wonen. Als je op een vrij grote afstand van je werk woont, is het hebben van een auto essentieel. 

 

Daarom is het voor veel mensen van belang dat zij altijd een auto hebben die in een goede staat is. Als je een nieuwe auto nodig hebt, kan het lastig zijn om te beslissen welke keuze je moet maken. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om de vraag of het beter is om een auto te kopen of dat je er beter voor kunt kiezen om deze te leasen. Er zijn erg veel mogelijkheden op dit gebied en het is eigenlijk niet te zeggen welke optie beter is. Dat komt doordat dit verschillend is per persoon en per situatie. In deze tekst kom je meer te weten over de voor- en nadelen van deze beide mogelijkheden.

Een auto leasen

Als je een auto leaset, betekent dat dat de auto waarin je rijdt niet van jou is. Deze is van het leasebedrijf, maar jij rijdt er in zo lang als het leasecontract duurt. Dit kan voor een lange tijd zijn, maar je kunt ook kiezen voor shortlease. Als je ondernemer bent kun je kiezen voor shortlease zakelijk. Hierbij rijd je vrij kort in een auto dus dit is ideaal voor mensen die het liefst vaak van auto wisselen. De essentie van het leasen van een auto is dat je maandelijks een vast bedrag en in de meeste gevallen ook de brandstof betaalt. Alle overige kosten zoals het onderhoud, de wegenbelasting en de verzekering van de auto worden allemaal door het leasebedrijf geregeld. 

Een auto kopen

Het klinkt natuurlijk erg aantrekkelijk om een auto te leasen aangezien je hierdoor altijd in een vrij nieuwe auto kunt rijden zonder dat je deze zelf hoeft te kopen. Echter, het is voor mensen die niet per se om de twee á drie jaar een nieuwe auto hoeven te hebben vaak aantrekkelijker om een auto te kopen. Je betaalt dan wel alle kosten voor de auto zelf, maar je kunt de auto ook zo lang blijven gebruiken als je zelf wilt. Daarom is het vooral slim om zelf na te gaan wat je belangrijk vindt en om op basis daarvan te kijken wat voor auto je het best kunt kopen of leasen. 

Geef een reactie