Werk

Je eigen bedrijf starten? Hier moet je op letten!

Wil je jouw eigen bedrijf starten? Dan is het belangrijk om te inventariseren wat er allemaal bij komt kijken. Er zijn ontzettend veel verschillende dingen die komen kijken wanneer je met een onderneming start. De start van je onderneming zal vaak het meeste van je vragen, uiteindelijk wen je aan alle nieuwe dingen en zal je steeds verder kunnen ontwikkelen. Om een goede start te maken hebben wij een blog geschreven met verschillende tips en tricks die jouw kunnen helpen!

Kies je eigen rechtsvorm

Als zzp'er is de keuze voor zzp'er vaak snel gemaakt door het gebruiksgemak en de lage vanafprijs. Maar dit betekent niet dat een eenmanszaak altijd de juiste keuze is. Met een winst van 100.000 euro zou het fiscaal gezien veel goedkoper zijn om een ​​BV op te richten. Daarnaast bent u als natuurlijk persoon niet verantwoordelijk voor de schulden van de onderneming. Daarom kan het voor sommige ondernemers interessanter zijn om met BV te beginnen. Overweeg daarom zorgvuldig deze optie voordat u uw bedrijf start. U kunt dit in de toekomst op elk moment wijzigen, maar dit verhoogt de kosten voor de notaris of de belastingdienst.

(Zakelijk) vervoer

Als ondernemer wil je jezelf natuurlijk makkelijk kunnen verplaatsen. Dit is belangrijk om je klanten goed te kunnen bereiken en hierdoor weet je zeker dat je op elke moment van A naar B kan gaan. Het is slim om te kijken hoe je dit gaat regelen. Ga je in één keer voor een eigen auto of kies je toch voor een veilige optie en ga je een auto leasen. Wanneer je een auto gaat leasen weet je zeker dat je niet voor onverwachte kosten komt te staan. Je betaald daarnaast een maandelijks bedrag waardoor je precies weet wat je kwijt bent aan vaste kosten. Wanneer je een auto gaat leasen heb je vaak verschillende opties. Zo kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor financial lease.

Verzekeren

Als u een eenmanszaak heeft, moet u ook persoonlijk verantwoordelijkheid nemen voor de schulden van het bedrijf. Schuldeisers kunnen in principe ook verhalen op uw droomhuis of spaarrekening. Deze situatie wil je natuurlijk voorkomen. Daarom moet u zich voor veel verschillende zaken verzekeren. Schade aan uw eenmanszaak valt immers niet onder uw particuliere verzekering. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en een arbeidsongeschiktheidsverzekering komen daarom altijd van pas. Maar denk ook aan een rechtsbijstandverzekering om te voorkomen dat conflicten met cliënten of cliënten uit de hand lopen.

Geef een reactie