Algemeen

Dit is waarom je een audicien nodig hebt

Bij het ouder worden weten we allemaal dat er een aantal beperkingen bij kunnen komen. Denk hierbij aan slechter kunnen zien of aan het gehoor dat minder wordt. En als je dit zelf al wel eens hebt meegemaakt weet je hoe vervelend het is als je bijvoorbeeld iets van veraf wilt zien maar het simpelweg gewoon niet kan lezen. Of als je bijvoorbeeld op een verjaardag bent en er veel mensen tegelijk praten en jij het gewoon niet kan bijhouden omdat je het niet verstaat. Allemaal erg vervelende momenten die je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk opgelost wilt hebben. Gelukkig is Nederland een goed medisch ontwikkeld land en zijn er dus genoeg oplossingen die je hierbij kunnen helpen!

Hulp zoeken

Het kan soms best lastig zijn om de stap te maken om hulp te vragen. Veel mensen schamen zich er namelijk voor wat helemaal niet nodig is natuurlijk! Het overkomt heel veel mensen en als je hulp zoekt kan het alleen maar beter worden. En daarom is een audicien zo belangrijk. Door een oortest te doen kunnen ze erachter komen wat er aan de hand is met je gehoor en hoe ze dit het beste kunnen oplossen. En mocht je nou niet in staat zijn om naar een kliniek te gaan dan kan er ook een audicien aan huis komen. Super fijn natuurlijk!

De oplossingen

Voor een gehoorprobleem zijn er ook tal van oplossingen waardoor je weer beter kan horen en in sommige gevallen soms weer volledig kan horen. De meest bekende oplossing is een hoortoestel. Maar hoe gaat zo’n hoortoestel nou in z’n werk? Onze oren pikken geluidsgolven op en vertalen die naar informatie die onze hersenen begrijpen. Wanneer je gehoor vermindert, kunnen gehoorapparaten het geluid om je heen versterken. Moderne hoorapparaten zijn ontworpen om vooral spraak en juist geen achtergrondgeluid te identificeren. Één of meerdere microfoons vangen het geluid op, verbeteren dit en geven het vervolgens door aan het oor of de gehoorzenuw. Dankzij een gehoorapparaat worden gesprekken dan dus luider en scherper. En waar we van vroeger de vrij grote en beige gehoorapparaten kennen bestaan er tegenwoordig ook onzichtbare gehoorapparaten. Dit zijn hele kleine apparaatjes die daadwerkelijk echt alleen in je oor zitten en doorzichtig zijn. Dus geen buisje meer achter je oor langs maar alleen klein soort dopje in je oor die er voor zorgt dat je weer een stuk beter kan horen. Zeker voor mensen met kort haar is dit de ideale oplossing.

Geef een reactie